De stichting draagt met de portrettenserie Vrouwen Met Kracht bij aan de positieve beeldvorming van vrouwen in de top. Als invloedrijke vrouw, rolmodel voor de next generation en inspiratiebron voor (werkende) vrouwen is het mogelijk om je te laten portretteren door Anette Brolenius. Daarnaast is het mogelijk voor organisaties om de portretten een aantal weken tentoon te stellen.

 

DE TENTOONSTELLING IN UW ORGANISATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP! 

 

LATEN PORTRETTEREN

In samenwerking met Stichting Topvrouwen biedt Stichting Lof de mogelijkheid om vrouwen met invloed deel te laten nemen aan de portrettengalerij Vrouwen met kracht. We onderzoeken de mogelijkheid om in 2021 de tentoonstelling voor te zetten en opnieuw kracht bij te zetten.

 

Hoe werkt het? 

Fotograaf Anette Brolenius portretteert de vrouwen zelfbewust en krachting, zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen. Het zijn stuk voor stuk portretten van invloedrijke vrouwen, rolmodellen die vanuit hun positie het verschil kunnen maken voor de next generation en daarmee een inspiratiebron zijn voor (werkende) vrouwen in Nederland.

 

Waarom deelnemen?

Tijdens het Topvrouwen.nl Jaarevent 2018 in het Rijksmuseum werd pijnlijk duidelijk dat de rol van vrouwen in de geschiedenis onderbelicht is. Marry de Gaay Fortman, vorzitter van Topvrouwen.nl, heeft daar de ambitie uitgesproken om een nieuwe geschiedenis te schrijven waarin vrouwen als rolmodel beter zichtbaar worden. Onze ambitie is om in 2020 terug te keren naar het Rijksmuseum in Amsterdam met minimaal 200 portretten van topvrouwen die de hedendaagse geschiedenis beïnvloeden.

 

Om in aanmerking te komen om geportretteerd te worden, zijn onderstaande aspecten op jou van toepassing: 

  • Je bent een invloedrijke vrouw, een rolmodel die het verschil kan maken voor de next generation en daarmee een inspiratiebron is voor (werkende) vrouwen in Nederland;
  • Je hebt jouw invloed ingezet voor de next generation, voor vrouwennetwerken, binnen je eigen organisatie, je privéleven of voor de wereld;
  • Je draagt actief jouw functie als rolmodel uit, of je bent bereid dit te doen;
  • Je geeft minimaal een keer per jaar gastcollege voor een vrouwennetwerk, of je bent bereid dit te doen;
  • Je voert jaarlijks drie mentor gesprekken met Young talent, of je bent bereid dit te doen.
 

Welke vragen gaan we je stellen?

  1. Wat wilde je vroeger worden?
  2. Wie is jouw rolmodel?
  3. Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?
  4. Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?
  5. Waarin ben je zelf een rolmodel?
 

Interesse om deel te nemen?

Meld je hier aan en wij nemen contact met je op.

 

 

Tentoonstelling

Om rolpatronen te doorbreken en te laten zien dat kind en carrière goed samengaan, heeft Lof de reizende tentoonstelling Vrouwen met kracht ontwikkeld. Vierendertig vrouwen van Neelie Kroes tot Farah Karimi – zijn in beeld gebracht.  Allemaal hebben ze de wens om hun positie van invloed te gebruiken om de next generation rolmodellen te helpen hun ambities te realiseren.

 

Als organisatie is er de mogelijkheid om de portretten een aantal weken tentoon te stellen, waarna de tentoonstelling weer verder trekt.

Al eerder waren de portretten te bewonderen bij Achmea, de Tweede Kamer, PGGM en Accenture. Een schitterende en vooral aansprekende manier om diversiteit binnen uw organisatie onder de aandacht te brengen.  U kunt de tentoonstelling ook tijdelijk aanvullen met een portret van een of meerdere rolmodellen uit uw organisatie. Annette Brolenius maakt dan een foto in dezelfde stijl als de huidige portretten.

 

DE TENTOONSTELLING IN UW ORGANISATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!