NIET UITVERKOCHT: je kunt het boek bestellen via de website van de uitgeverij.

Wat is dat toch met vrouwen? Waarom twijfelen we aan alles: of we het wel kunnen, of we het wel kunnen combineren, of onze ambities wel kloppen? En waarom durven we onszelf zo weinig in de schijnwerpers te zetten? Bescheidenheid siert de mens, maar het brengt vrouwen niet verder. En de wereld ook niet, want die snakt naar meer vrouwelijke kracht en vrouwelijk perspectief. 

Leoni Jansen en Jolanda Holwerda zetten de feiten over vrouwelijk leiderschap op een rij. Ze onderzochten de mechanismen die aan succes en falen ten grondslag liggen. Ze putten rijkelijk uit hun eigen ervaring, gelardeerd met humor en een flinke portie zelfspot (zouden het toch weer die hormonen zijn?). Ze gaan met concrete voorbeelden aan de slag, om te laten zien dat er in jezelf en in de buitenwereld nog heel wat te winnen valt. Het helpt niet om te miepen, we moeten in beweging komen.

Hoog tijd dus voor vrouwen om hun stem nog meer te laten horen en hun rechtmatige plek op het (wereld)toneel in te nemen, op geheel eigen wijze en met sisterhood. Want als je elkaar lift, heb je geen botox nodig!