Marianne &

Julia

Marianne van Duin, Vice President Sales – Growth and Emerging Markets EMEA bij Equinix nomineerde Julia Klerks, Senior Talent Acquisition Specialist bij Equinix.

Marianne over Julia

“Julia zal een ‘next generation leader’ zijn. Ze heeft alle ingrediënten in huis om te excelleren en een toekomstig leider te worden. Ze is al op deze jonge leeftijd authentiek, ze is energiek, heeft fantastische luistervaardigheden en is scherp met gevoel voor humor. Ze is niet bang om een extra stap te zetten en geeft hierin ook zelf het goede voorbeeld. Julia was snel gewend aan de nieuwe wereld van het thuiswerken en ze excelleert in haar werk, iedere dag weer. Het is een feest om met haar te werken, ze levert hoge kwaliteit, is open en ‘to the point’ en ze komt met mooie ideeën die geïmplementeerd kunnen worden. Ze heeft er ook geen probleem mee om met senior managers te communiceren, ze is een waardige gesprekspartner.

Een grappig verhaal is dat mijn zoon zijn thuisonderwijs had gedaan op mijn computer en de achtergrond van ‘Zoom’ had gewijzigd. Toen ik de volgende dag mijn eerste online vergadering startte, kwam ik de vergadering in met een snor en baard. Oeps. Ik zag het zelf niet, maar Julia wees mij er – op tactische wijze – op. We moesten er samen hard om lachen, want de volgende vergadering was met meer dan 100 genodigden!

Ook haar inzet op de Equinix Impact maand is bewonderingswaardig. Hier neemt zij pro-actief aan deel voor de inzet voor goede doelen zoals ‘rise against hunger’ or ‘Creating Care Cards for Courageous Kids Battling Cancer’.

Ik herken mijzelf zeker in Julia. Door haar aanpak, drive, energie en mentaliteit om net dat stapje extra te zetten en open te staan voor learning and development.

De IT industrie is nog steeds een werkveld die door mannen wordt gedomineerd. In mijn eigen organisatie/team bij Equinix heb ik als randvoorwaarde gesteld dat bij iedere vacature we minimaal één vrouw in de selectie hebben. Natuurlijk gaat het bij kiezen van de juiste kandidaat nog steeds om de juiste kwaliteit. Maar ervaring laat zien dat vrouwen hoog scoren. Mijn persoonlijke doelstelling is 50/50 man-vrouwverhouding. Diversiteit is belangrijk voor een gezonde balans binnen het team.”

Julia over haar nominatie

“Ik vind het een groot compliment dat ik door Marianne geselecteerd ben als rolmodel voor vrouwelijk leiderschap. In mijn functie binnen het Talent Acquisition team van Equinix werk ik veel samen met het senior managementteam waar ik als Talent Advisor hard werk om nieuw talent voor Equinix binnen te halen. Binnen mijn functie word ik geacht om snel te kunnen schakelen, te beschikken over overtuigingskracht en om conflicten aan te gaan. Bovendien ben ik van mening dat je met een gezonde dosis humor erg ver kan komen! Ik ben er trots op dat er binnen Equinix relatief veel vrouwen belangrijke leiderschapsposities vervullen. Marianne heeft aangegeven mij in zichzelf te herkennen in de beginjaren van haar carrière en ik zou het geweldig vinden om zelf, zowel op zakelijk gebied als in mijn privéleven, een steentje bij te kunnen dragen aan een grotere gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Vrouwelijk leiderschap gaat in mijn optiek over jezelf zijn. Vrouwen hoeven mannen niet te imiteren om als gerespecteerd leider te worden aangezien. Ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van een organisatie die veel waarde hecht aan ‘Diversity, Inclusion and Belonging’. Zo heeft Equinix het wereldwijde ‘Equinix Women Leaders Network’ opgericht. Het netwerk wordt gepositioneerd als een manier voor vrouwen om zichzelf te ontwikkelen, om connecties te leggen en om hun zichtbaarheid binnen de organisatie te vergroten. Zelf streef ik er binnen mijn functie naar om een evenredige verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke kandidaten voor te stellen aan de inhurende manager. Ik zal er altijd op aansturen om zowel mannen als vrouwen aan een interviewpanel te laten deelnemen. Immers, een aanzienlijk deel van de functies binnen de organisatie wordt vertegenwoordigd door vrouwen. Het is dus van belang dat zij ook vertegenwoordigd zijn in de leiderschapsfuncties en het selectieproces.

Ik vind het belangrijk om mezelf niet anders voor te doen dan ik ben. In mijn Europese functie wordt mijn Nederlandse nuchterheid door veel buitenlandse collega’s als prettig ervaren. Die kracht zet ik in. Ik ben eerlijk, open en recht voor z’n raap, maar ik kan ook goed luisteren en vind een prettige werksfeer essentieel om mezelf te kunnen zijn. Ik denk dat de cultuur binnen Equinix daar erg aan bijdraagt. Het is een cultuur die draait om 8 kernwaarden die nauw aansluiten op de waarden waar ik zelf voor sta en ik ben blij om met veel sterke en succesvolle vrouwen samen te werken. Naar mijn mening heeft ieder bedrijf baat bij sterke vrouwen aan de top, omdat het juist de verschillen tussen mannen en vrouwen zijn die maken dat ook vrouwen onmisbaar zijn. Ik hoop daar door mijn aanwezigheid een bijdrage aan te kunnen leveren.”