Wieke &

Marieke

Wieke Eefting, Beleidsdirecteur Universiteit Utrecht nomineerde Marieke de Bakker, Hoofd afdeling Studenten Universiteit Utrecht.

Wieke over Marieke

Wieke: “Marieke is een geweldige vakvrouw, ook leidinggevend is ze sterk. Ze weet verbinding te maken en is een onvermoeibare bouwer. Ik herken mezelf in Marieke in haar passie voor het onderwijs, voor de student en voor kansengelijkheid. Het is een feest om met haar samen te werken.

Voor mezelf zie ik als waardevol nalatenschap ten aanzien van een verbeterde positie voor vrouwen, het vrouwelijk perspectief in de organisatie van het Hoger Onderwijs.”

Marieke over haar nominatie

“Ik vind het zeer eervol dat ik ben genomineerd als rolmodel in vrouwelijk leiderschap. Daarnaast is het ook interessant, het komt op een moment dat ik open sta voor nieuwe contacten in andere sectoren dan waar ik zelf werkzaam ben. Dit is erg leerzaam en goed voor mijn werk en de samenleving als geheel.

Vrouwelijk leiderschap gaat voor mij over teamwork, diversiteit en inclusie. Alle stemmen mogen gehoord worden en iedereen doet mee, ook als je niet over ‘inside information’ en het juiste netwerk beschikt. Ik stel dit ook centraal in mijn manier van leidinggeven, sturing geven aan projecten en samenwerking met mijn collega’s.

Mijn wapenfeiten als het gaat om zichtbaarheid en vrouwelijk leiderschap zijn het stimuleren van zichtbaarheid van collega’s bij het bestuur. Daarnaast ben ik sterk gericht op de ontwikkeling van collega’s en het openstellen van mijn netwerk. Ook ben ik lid van de stuurgroep diversiteit en inclusie van de Universiteit Utrecht.”