Maak jij je ook steeds meer zorgen over wat er in de wereld gebeurt én realiseer je je dat het echt anders moet? Je wilt bijdragen, graag zelfs, maar wat doe je met die buikpijn en je wens om in actie te komen in je professionele rol?

Op het LOF Life event bij Oceans in Haarlem op 22 juni jl., realiseerde ik, Jacoby Mensinga (Vrouw & Commissariaat), mij weer heel goed wat mijn persoonlijke duurzame missie is. De verhalen van Wouter Scheepens en Virginia Yanquillevich sterkten mij om die missie verder vorm te geven. Ik wil namelijk een verschil kunnen maken in de boardrooms van Nederlandse bedrijven. Het was heel bijzonder om daar met gelijkgestemde vrouwen verder over te kunnen praten. Hoe kunnen wij een bijdrage leveren aan een meer duurzame wereld? Voor mij is het duidelijk dat je dat het best samen met anderen kan doen. Ik kreeg meteen de kans om een pitch te geven over de community It’s up to us die ik gestart ben met Ingrid Aarsman (expert persoonlijk leiderschap).

Community

It’s up to us is een community voor betrokken (aspirant) toezichthouders en commissarissen én boardroomadviseurs. Om hen te helpen zich te ontwikkelen tot effectieve versnellers van de duurzaamheidstransitie. Naar een betere wereld.

Startevent 21 november

Op ons startevent van 21 november a.s. willen we je raken en tips en adviezen aanreiken op weg naar je rol als versneller. Deze bijzondere én moedige mensen staan voor jou op: Feike Sijbesma (keynote). Laat je raken door zijn vastberadenheid om het tij te keren, zijn moed de onderwerpen te agenderen en zijn diepe overtuiging dat duurzaamheid waarde levert. Ook spreken organisatiepsycholoog Anoushka Wajer (Partner Governance Q) en Femke de Vries (Bijzonder Hoogleraar Toezicht, RUG).

Sparks

Het programma gaat verder dan luisteren en inspiratie opdoen: we heten tenslotte It’s up to us. Om in een volgende versnelling te komen, kom je ook zelf in actie. Waar sta jij voor en waar blijf je voor staan als anderen gaan zitten? Waar ligt jouw mogelijkheid om invloed uit te oefenen? Hoe ga je vanaf morgen stappen zetten om jouw bijdrage concreet te maken? Wij hopen dat de zaal aan het einde van de middag figuurlijk oplicht met sparks: dat het eerste vuurtje is gaan rollen. Op www.itsuptous.nl vind je meer informatie en kun je je aanmelden.